Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Δημοκρατίας



Το 2ο Λύκειο Μαρκοπούλου συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας της Δημοκρατίας που διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Βουλή των Ελλήνων.
Συγκεκριμένα, στον διαγωνισμό συμμετείχαν, σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη, οι μαθητές της Β΄ Λυκείου, οι οποίοι έγραψαν έκθεση με θέμα:

«Το Κοινοβούλιο εκλέγεται από τους πολίτες  για να εκφράζει τη δημοκρατική τους βούληση, να προασπίζεται και να προωθεί το δημόσιο και εθνικό συμφέρον. Αφού λάβετε υπόψη σας τα παραπάνω, να γράψετε ένα άρθρο στο οποίο θα εκφράζετε τη γνώμη σας για το ελληνικό Κοινοβούλιο και θα προτείνετε τρόπους βελτίωσης του ρόλου του,  αν κρίνετε πως αυτό είναι αναγκαίο» (400-500 λέξεις περίπου).

Από τις σχετικές εκθέσεις, οι περισσότερες από τις οποίες ήταν αξιόλογες, η τριμελής επιτροπή (αποτελούμενη από την διευθύντρια κ. Μανδραπήλια και τους εκπαιδευτικούς (ΠΕ 02) Τζαβάρα Ξ., Παπαγεωργίου Χρ. και Κούλη Κ. που δισκάσκουν Νεοελληνική Γλώσσα στα 3 τμήματα της Β΄ Λυκείου) επελέγη εκείνη της Σοφίας Παυλάκη του Β3, η οποία και απεστάλη (14/3/2011) στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Ευχόμαστε ολόψυχα στην μαθήτρια Καλή Επιτυχία! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου