Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ένα νέο κρυφό σχολειό (!)

Ένα νέο κρυφό σχολειό


Αυτό είναι το 2ο Γενικό Λύκειο Μαρκοπούλου ή όπως θα επιθυμούσαμε 1ο Πόρτο Ράφτη… Και το χαρακτηρίζω «κρυφό» γιατί δεν είναι λίγοι αυτοί που αγνοούν την ύπαρξή του (!)
- Α , μένεις Πόρτο Ράφτη! Και σε  ποιο σχολείο πας;
- Στο Λύκειο της περιοχής.
- Έχετε και Λύκειο;
Είμαι σίγουρη πως αρκετοί από τους μαθητές θα έχουν συμμετάσχει σε έναν παρόμοιο διάλογο. Αυτός λοιπόν είναι και ένας από τους κύριους λόγους που το σχολείο μας αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα.
Το σημαντικότερο από αυτά είναι σίγουρα το κτηριακό. Συγκεκριμένα, το σχολείο στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτήριο το οποίο προοριζόταν για εμπορικό κέντρο(!) με  συνέπεια οι αίθουσες να είναι λιγοστές και ιδιαίτερα στενάχωρες. Επίσης δεν υπάρχει αίθουσα για την πραγματοποίηση των μαθημάτων της Θετικής Κατεύθυνσης Β’ Λυκείου και έτσι μέχρι και σήμερα οι μαθητές (που του χρόνου θα δώσουμε Πανελλαδικές διεκδικώντας την εισαγωγή μας σε κάποιο Πανεπιστήμιο )  είμαστε αναγκασμένοι να μεταφερόμαστε στην τάξη του τμήματος που έχει εκείνη την ώρα Γυμναστική με κίνδυνο με την πρώτη βροχή να μείνουμε για μάθημα στον διάδρομο(!)
Τώρα, για εργαστήριο Πληροφορικής, Φυσικής, Χημείας, για Γυμναστήριο, Κυλικείο ή Γραφείο Καθηγητών ούτε λόγος. 
Μην είμαστε και πλεονέκτες... Τέλος, υπάρχουν και προβλήματα υγιεινής καθώς οι τουαλέτες – κοντέινερ φυσικά-δεν καθαρίζονται συχνά, δεν υπάρχει χαρτί ούτε σαπούνι την στιγμή που μέχρι πρότινος 200 μαθητές  πίναμε νερό από 1 βρύση καθώς οι υπόλοιπες είχαν καταστραφεί. 
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το – ας πούμε – «σχολείο» μας. Και η επαναλαμβανόμενη απάντηση του Δημάρχου; «Θα προσπαθήσουμε να βρούμε κάποια λύση». Το ερώτημα είναι ΠΟΤΕ; Για να δούμε, ο νεοεκλεγείς θα ευαισθητοποιηθεί απέναντι στο σχολείο μας ή θα παραμείνει πιστός στην παράδοση….
Το παραπάνω κείμενο έχει γραφεί από την μαθήτρια της Β΄ Λυκείου Παναγιώτα Καφαράκη στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας απαντώντας στην ερώτηση του σχολικού εγχειριδίου Έκφρασης-Έκθεσης: "Να γράψετε μια είδηση για το σχολείο ή την περιοχή σας" (σελ. 38).
Πηγή: Μηνιαία Εφημερίδα "Εξ Ανατολής" (14 Ιανουαρίου 2011): 3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου