Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Συμμετοχή σε Εκπαιδευτική Ημερίδα για την σχολική βία



Το 2ο Γενικό Λύκειο Μαρκοπούλου συμμετείχε στην εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα "συζητώντας για την βία και την επιθετικότητα στο σχολείο" που συνδιοργανώθηκε από την ΔΔΕ Ανατολικής Αττικής και τον Δήμο Παλλήνης την Τρίτη 5 Απριλίου 2011 και ώρα 09:00΄ - 13:00΄ στον Γέρακα (Κλειτάρχου - Αριστείδου).

Το Σχολείο, μετά από απόφαση του Συλλόγου Καθηγητών, εκπροσωπήθηκε από την διευθύντρια κ. Αντωνία Μανδραπήλια και τον εκπαιδευτικό κ. Γιάννη Παυλάκη ενώ ως εκπρόσωποι της μαθητικής κοινότητας στην ημερίδα έλαβαν μέρος οι μαθητές Παράσχος Λεόντιος (Β2) και Νάντια Πολίτη (Α3).

Την ημερίδα χαιρέτισαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κ. Στ. Καπέλλας καθώς και ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθ. Ζούτσος ενώ μίλησαν ο κ. Γ. Μόσχος (βοηθός συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού), ο κ. Π. Χαραμής (εκπαιδευτικός του ΚΕΜΕΤΕ), ο κ. Φ. Σπυρόπουλος (νομικός), η κ. Γ. Ρουμπέα (εκπαιδευτικός Βαρβακείου Λυκείου) και ο κ. Γ. Βούλγαρης (εκπαιδευτικός Λεοντείου Λυκείου Πατησίων).

Η ημερίδα, κατά γενική ομολογία, ήταν επιτυχημένη ενώ τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές μίλησαν με ιδιαίτερα θετικά σχόλια. Σύντομα πιστεύουμε ότι θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες και ίσως και συνεντεύξεις από τους μαθητές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου